joi, 15 iulie 2010

Si totusi...MM

Inca nu-mi vine sa cred! De ce a facut asta? Ce curaj a avut sa comita acel gest? Din cauza cui? Si tocmai acum, cand, dupa 15 ani reusise sa aiba un copil! Macar pentru el trebuia sa stranga din dinti si sa mearga mai departe!
Si ce daca n-o primeau casele de discuri cand batea la usa?! Si ce daca nu mai era cap de afis? Si ce daca CD-urile ei nu se mai vindeau? Numele ei exista pentru totdeauna. Si peste 50 de ani daca-i pronuntai numele, sigur toata lumea stia cine e, spre deosebire de alte nume lucioase care se perinda pe ecrane zilnic! Si ce daca???????? Trebuia sa mearga mai departe!!!
Nu, nu-i inteleg gestul! De ce s-a chinuit atat sa aiba un copil? Ca acesta sa creasca orfan si sub stigmatul unei mame sinucigase? De ce s-a recasatorit? Ca sa lase un barbat cu inima franta? De ce si-a luat zilele tocmai de ziua ei de nastere? Ca sa darame o mama si un tata care i-au dat viata? De ce? De ce?
Bine, multi vor spune ca numai ea stie, ca medicii nu au tinut-o sub control, ca era depresiva, ca avea psihoza postpartum...Dar cati dinte noi o ducem pe roze? Cati dintre noi nu ne gandim la ziua de maine? Cati dintre noi n-au ce pune pe masa copilului a doua zi? Cati dintre noi isi vad parintii daramati sub povara batranetii si a saraciei? Ar insemna sa fim o natie de sinucigasi?
Singura mea explicatie, daca se poate numi asa, e ca nu a putut sa-si uite marea dragoste si ca nu a putut merge mai departe fara ea. Singurul lucru care i-ar fi explicat gestul e ca a vrut sa-l urmeze acolo, departe, dupa ce a reusit si ea sa lase ceva in urma.
Si totusi..."cum sa pot trai..fara dragostea ta..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu